Ilmainen virustorjunta

 

Virukset ja muut haittaohjelmat ovat tulleet teknisiin laitteisiin jäädäkseen ja näin ollen virustorjunta on erittäin tärkeää varsinkin suojaamaan tiedostoja sekä verkkoselailua jotta luottokortin tiedot eivät joudu vääriin käsiin. Virustorjuntaohjelmia valmistavia yrityksiä on maailmalla useita, joista usealla on tarjolla myös ilmainen virustorjunta. Myös valmistajat, joilla on hyvä maksullinen virustorjuntaohjelma, tarjoavat ilmaisia ratkaisuja tiettyyn pisteeseen. Nykyisin haaste on löytää ilmainen virusturva myös haittaohjelmille tietokoneen lisäksi myös puhelimeen ja tablettiin. Lisäksi eri käyttöjärjestelmät voivat vaatia erilaiset ohjelmat, esimerkiksi Windows Xp, 7, 8 tai Vista. Tällä sivulla tietoa, linkkejä sekä vinkkejä löytää ja hankkia ilmainen turva viruksia vastaan.

Tämä on ehkä jälkiviisautta, mutta yleisesti paras virustorjunta lähtee käyttäjästä, joka välttää vierailua epäilyttävillä sivuilla, ei lataa ja käynnistä riskialttiita tietostoja ja sähköpostia käyttäessään ei klikkaile linkkejä tai avaa liitetiedostoja tuntemattomista lähteistä. Riskejä tuskin pystyy koskaan täydellisesti välttämään ja hyvä virusturva sekä ajantasainen että kattava eli laaja. Ilmaisella ohjelmalla kuitenkin saa kohtalaisen suojan, jonka ohella hyvä verkon käyttäjä voi kattaa muita riskejä. Perinteisesti ilmaisten virustorjuntaohjelmien ongelmana on ollut se, että niiden kehittäjät eivät ole pystyneet päivittämään ilmaista torjuntaansa maksullisten rinnalla. Myös maksullisen ohjelman kehittäjät tarjoavat kokeiluajaksi ilmaiset virustorjuntaohjelmat. Tämän lisäksi suomalainen F-Secure tarjoaa verkossa työkalun, jolla laitteen voi skannata ja puhdistaa viruksista, jos tartunta on jo tapahtunut. Yleisesti ilmaisen ohjelmiston lataamiseen tarvitsee ainoastaan rekisteröityä valmistajan sivulla, ilmoittaa sähköpostiosoite, ladata ja asentaa ohjelmisto. Kokeiluversioissa on esimerkiksi 30 päivän täysturva, mutta virustorjuntaa voi kokeilla useilla valmistajilla, tehdä vertailu ja löytää paras.

Yksi tärkeä piirre virustorjunnassa on sovelluksen toimivuus ja keveys, varsinkin jos on kyseessä hieman vanhempi tietokone, sillä ohjelmat vievät yleensä muistia ja ajoittain prosessoritehoa. Turvaohjelman laajuus on myös tärkeä piirre, eli palomuuri auttaa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä.

Esimerkkejä ilmaisista virustorjuntaohjelmista netissä:

Perinteisiä ilmaisia ohjelmia ovat esimerkiksi: Microsoft Security Essentials (voi olla mukana Windows-käyttöjärjestelmässä, mutta tulee pitää päivitettynä), F-Secure tarjoaa Online Scannerin ilmaiseksi käytössä verkossa sekä kokeiluajaksi laajemman virustorjunnan sekä Avast tarjoaa perinteisen, laajuudeltaan kapean suojan.

Ilmaisissa vaihtoehdoissa on usein siis joko kokeiluversio tai laajuudeltaan kapea versio käytettävissä. Laajuuden saa maksullisena paremmaksi, mutta ilmainen virustorjunta onnistuu helposti. Muita ilmaisia vaihtoehtoja tarjoavia ovat esimerkiksi: AntiVir-ohjelma tai AVG Free sekä jotkin valmistajat ovat keskittyneet pelkästään vakoiluohjelmien etsimiseen ja poistoon.

 Posted by at 5:52 pm