Ilmainen numerohaku

 

Tekstiviestitse tai puhelimella perinteisesti hoidettava numerohaku sekä numerotiedustelu on nopeaa ja käy helposti, mutta se on maksullista. Ilmainen numerohaku on netissä mahdollista, jos haluat tietää esimerkiksi kuka soitti, kenen puhelinnumero on ja hakea soittajan tai haltijan osoitetta saman palvelun osoitehaulla. Numerohaku ja samalla osoitehaku tapahtuu internetissä, palvelutarjoajien verkkosivuilla hakupalvelulla. Yksi palvelutarjoajista on Fonecta (entinen Eniro), jonka sivuille rekisteröimällä saa palvelun käyttöön lähes ilmaiseksi. Rekisteröityminen ei ole ilmaista (hinta senttejä), mutta rekisteröitymisen jälkeen voi tehdä numerohakuja kuukausittain ilmaiseksi lähes rajattomasti (noin sata kuukaudessa). Puhelinnumerot ja osoitteet löytää palvelusta käyttämällä hakukonetta, johon syöttämällä tiedot hakukenttään, palvelu antaa haetun numeron haltijan tiedot eli kenen numero on kyseessä.

Yleistä tietoa numerohakupalveluista netissä

Perinteinen numerotiedustelu puhelimitse (Suomen sisällä Eniro: 0100100, Fonecta: 020202 tai useiden toimijoiden suosittu 118) tai tekstiviestitse (Fonecta: 16400 tai Eniro 0100100 sekä 16100) on osin korvattu netissä olevilla hakupalveluilla. Myös puhelinluettelo, joka on ollut aiemmin kovin suosittu, ei ole enää kovin tarpeellinen netistä löytyvien hakupalveluiden rinnalla. Puhelinluettelosta nimittäin haettiin nimellä puhelinnumeroa ja osoitetta rajoitetusti tiettyyn alueeseen, esimerkiksi Pääkaupunkiseudun puhelinluettelosta. Netin numeropalveluista Eniron palvelu on ollut suosituimpia, joka korvattiin myöhemmin Fonectan samantyyppisellä palvelulla. Nykyisin palvelu vaatii kirjautumisen yhdellä tekstiviestillä, jonka jälkeen numerohaku netissä on käytännössä ilmainen. Osoitehaku onnistuu myös samalla palvelulla, johon on yhdistetty haltijoiden osoitteet. Poikkeuksena mainittakoon että numeron haltija voi estää osoitteensa näkymisen palvelussa. Joka tapauksessa, varsinkin henkilöhakuun nämä palvelut ovat erittäin hyödyllisiä.

Vinkkejä ilmaiseen numerohakuun sekä palveluiden käyttöön

Mikäli haluaa välttää rekisteröitymismaksun Fonectan palveluun, voi tietenkin yrittää hakea hakukoneella (esim. Google) numeron haltijaa eli kuka on soittanut ja kenelle puhelinnumero kuuluu. Tämä voi joskus onnistua, sillä jotkin puhelinmyyntiyritykset tai voivat käyttää tiettyä numeroa, mikä tulee vastaanottajan puhelimeen näkyville. Tämän lisäksi, Google-hakukone voi yhdistää haetun numeron muistissaan olevan yrityksen verkkosivulle, jolla se on näkyvillä. Usein kuitenkaan vastaanottajalle tuntematon numero ei anna riittävästi tietoja yksinkertaisellakaan haulla. Yksi haastava piirre, mikä voi tulla vastaan tietoja hakiessa ajoittain voi olla Suomen maakoodi +358, mikäli puhelimen haltija on ulkomailla. Maakoodi nimittäin poistaa ensimmäisen puhelinnumeron, joka on nolla. Toisin sanoen Suomen maakoodin tullessa ennestään tuntemattoman numeron alkuun on lisättävä hakuun nolla alkuun. Esimerkiksi +358 44 000 0000 vastaava numero hakukoneessa on 044 000 0000. Yleisesti kotimaassa hakiessa eri alkuiset numerot kertovat puhelinliittymästä esimerkiksi 050, 040, 041, 044 ja 045 -alkuiset ovat perinteisiä matkapuhelinnumeroita.

Yksi tärkeä havainto on että numeropalvelun tai -tiedustelun antama puhelinnumero on kuuluu haltijalle. Toisin sanoen, mikäli haltijan nimi ei kerro tarpeeksi, kyseinen numero voi olla käytössä toisella käyttäjällä. Esimerkiksi lasten vanhemmat ovat usein haltijoita, mutta numeron käyttäjä on lapsi, joka on tosiasiassa soittaja. Joskus numerohakupalvelut antavat sekä haltijan että käyttäjän tiedot ja kenen puhelinnumero on kyseessä.

 Posted by at 5:51 pm