Ilmainen näyte ja ilmaisnäytteet netistä

 

Ilmainen näyte on yleensä tuotenäyte esimerkiksi lehden näytenumero, kosmetiikkaa tai muuta tavaraa. Netistä yleisesti löytää lukuisien eri tuotevalmistajien tarjontaa, joihin ilmaiset näytteet voivat kuulua. Etsimällä voi löytää useita vaihtoehtoja, mutta tarkkana täytyy olla. Nimittäin, lähes säännöllisesti ilmenee tapauksia uusista toimijoista, joiden toiminta voi olla kyseenalaista. Tältä sivulta löydät tietoa, vaihtoehtoja ja esimerkkejä ilmaisnäytteistä verkossa.

Ilmaisnäytteet voivat tässä yhteydessä olla tuotenäytteitä, jotka voi tilata maksutta netistä postimaksun hinnalla tai saada kotiin täysin ilmaiseksi. Perinteisesti myös eri verkkokaupat tarjoavat ilmaisia näytteitä uudelle asiakkaalle, tilaukselle tai tilaukselle, joka ylittää tietyn arvon euroissa. Ilmaisia näytteitä ja tavaraa voivat olla esimerkiksi elintarvikkeet, hygieniatuotteet (saippuat, shampoot, tamponit ja partahöylät), lehdet (näytelehti tai näytenumero esimerkiksi Aku Ankka tai Vauva lehti), kirjat, vaatteet (sukat ja alushousut), lasten lelut ja sovellukset. Hiljattain on myös vakiintunut muutamia vaihtoehtoja kuten tulostimen mustekasetit, imurin pölypussit, energialamput ja patterit.

Tärkeää tietoa ilmaisnäytteiden etsimiseen netissä

On suositeltavaa aina tutustua käyttöehtoihin, vaikka harvat toimijat poikkeustapauksina ovat aiheuttaneet päänvaivaa viranomaisille. Huomiota on kiinnitettävä käyttöehdoissa varsinkin siihen ettei ilmaisen näytteen tilaaminen sido asiakkuuteen tai vastaavaan, josta tarjoja voi jatkuvasti laskuttaa ellei tämä ole tarkoitus. Perinteiset ja luotettavat toimijat voivat olla lähtökohtaisesti paras ratkaisu. Asiakkuus ei aina ole kuitenkaan huono asia, esimerkiksi yleisissä käyttötavaroissa (sukat, partahöylät ym.), joita tulee jokatapauksessa hankittua ehkäpä suuremmalla hinnalla. Esimerkiksi laadukkaita sukkia voi olla hankala löytää normaaleista vaatekaupoista, jolloin ilmaisnäytteellä testaus ja vuoden asiakkuus (hinta n. 10 euroa / parikymmentä sukkaparia) voi olla hyvin perusteltu ratkaisu edellyttäen että asiakkuuden voi perua mikäli on näytteeseen tyytymätön.

Lyhyesti lopuksi, etsi ja löydä sopivin tarjoaja, tarkista käyttöehdot ja tilaa ilmainen näyte vaikka verkossa suoraan postilaatikkoon.

Esimerkkejä ilmaisnäytteiden tarjoajista (vuodesta 2015):

  • Eri kauppakeskukset (Kesko ja S-ryhmä) voivat tarjota elintarvikkeita kirjautumalla sivustoille
  • Inkclub, Finink ja Mustekasetti toimittavat esim. mustetta ja partahöyliä
  • Elokuvavuokraukseen voi saada ilmaisen koodin, tämä yleensä koskee vain yhden On-Demand-elokuvan katsomista
 Posted by at 5:44 pm