Musiikki

 

Netissä pyörii muutamia ilmaisen musiikin jakamiseen tarkoitettuja palveluita, jotka toimivat täysin mainosrahoitteisesti. Yleensä näitä käyttäessä on rekisteröidyttävä palvelun käyttäjäksi ja ladattava musiikkia soittava ohjelmisto. Perinteinen vaihtoehto on siirtyä Youtubeen, luoda siellä soittolistoja profiilille ja aloittaa musiikin kuuntelu.

Ilmaista musiikkia voi myös löytää netistä ladattavaksi esimerkiksi mp3-muodossa. Eri sivustoilla on silti oltava tarkkana ja esimerkiksi virustorjunta on suositeltavaa olla ajantasalla. Musiikin käyttämisessä omissa videoissa tulee olla tarkkana ja tarkistaa käyttöehdot, varsinkin jos julkaisee verkossa videoita, joissa on toisen tekijän musiikkia.

Yksi ilmaisen musiikin tarjoaja on maailmanlaajuisestikin tunnettu Spotify, joka on yksi suosituimmista ohjelmista mitä tällä hetkellä on saatavilla. Heidän ohjelmastaan voi hakea kappaleita, niin kotimaisia kuin ulkolaisiakin. Musiikkitarjonta on erittäin laajaa. Spotifyn avulla voit tehdä oman soittolistasi musiikkimakusi mukaan tai ladata valmiita soittolistoja netistä. Spotify on ladattavissa niin Windows kuin Mac -käyttöjärjestelmille. Linux käyttöjärjestelmälle ei ole tällä hetkelle suomalaista versiota saatavana, mutta wine emulaattorilla Spotify toimii loisteliaasti myös Linux ympäristöissä.

Esimerkkejä ilmaista musiikkia tarjoavista sivuista:

  • Spotify on suosittu tarjoaja, jonka sovellus toimii eri laitteilla eli mobiililaitteilla ja tableteilla
  • Youtube on perinteinen musiikintarjoaja, jossa artistit jakavat omia kappaleitaan ja lisäksi musiikkivideoita
 Posted by at 5:34 pm