Laskutusohjelma

 

Ilmaisia laskutusohjelmia on ollut aiemmin hankala löytää netistä. Nykyisin on kohtalaisen helppo löytää useita maksuttomia vaihtoehtoja. Joihinkin ei tarvitse edes rekisteröityä luodakseen laskua. Tältä sivulta löydät ilmaisen laskutusohjelman tarjoavia vaihtoehtoja ja tietoa niistä.

Ilmainen laskutusohjelma on nykyisin helppo ottaa käyttöön, useat sivustot eivät vaadi lainkaan rekisteröitymistä eikä sovelluksen asennusta vaan laskut voi tehdä suoraan verkossa. Sivustot tarjoavat myös mahdollisuutta lisätä laskupohjaan yrityksen oman logon ja lupaavat yksityisyyttä. Näiden lisäksi laskupohjiin saa myös viivakoodin, virtuaaliviivakoodin sekä SEPA-yhteensopivan asettelun. Jotkin tarjoajat ilmoittavat että laskujen luonti on rajoittamatonta sekä määrän että käyttöajan suhteen.

Rekisteröitymistä vaativat vaihtoehdot tarjoavat myös lisäosia, kuten liiketoimintasuunnitelman luomisen, kirjanpito-ohjelman tai laskuluettelon rakentamisen. Muita maksuttomia palveluita voivat olla asiakkuuksien luonnin (josta näkee tiedot ja tapahtumat), ajanvarauksen, laskutuksen, reskontrat (myynti ja osto, esim. Ajas), myynnin työkalut, tiliotteen luvun (esim. Ajas) sekä tilastointityökaluja. Toisin sanoen rekisteröitymistä vaativat sivustot tarjoavat laajemmin maksuttomia lisäpalveluita.

Ilmainen laskutusohjelma soveltuu näin ollen osakeyhtiöille, yhdistyksille, toiminimille, avoimille yhtiöille tai kommandiittiyhtiöille. Muutamat toimijat ilmoittavat suoraan että ilmainen palvelu tarjotaan maksutta, mutta lisäosat (esim. sähköinen laskutus) ovat maksullisia.

Esimerkkejä ilmaisista laskutusohjelmista netissä:

  • Ilmainenlaskutusohjelma.fi tukee myös viivakoodeja ja on SEPA -yhteensopiva. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, ei vaadi rekisteröitymistä eikä maksa mitään.
  • Ajas, Ilmainen laskutus on ehkä laajin palvelukokonaisuus, mutta vaatii rekisteröitymisen sekä asiakkuuksien määrä on rajoitettu 50 kappaleeseen.
  • Laskutuspohja.fi on ilmainen palvelu, joka ei vaadi rekisteröitymistä, mutta saa laadukkaat laskupohjat tehtyä.
  • Arkhimedes (Isolta) tarjoaa ilmaisen sovelluksen, mutta vaatii rekisteröitymisen.

 

 

 Posted by at 5:46 pm